Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi, Floransa'da Düzenlenen Uluslararası Sempozyumda Başarıyla Temsil Etti

Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet CAN, İtalya'nın Floransa şehrinde düzenlenen 11th European Conference on Wood Modification Konferansı'nda, "Laurik Asit Kullanarak Ahşabın Enerji Depolama Özelliklerini İyileştirme" konulu poster sunumuyla dikkatleri üzerine çekti.

Nisan ayında gerçekleştirilen sempozyum, dünya çapından birçok katılımcının bir araya geldiği ve ahşap modifikasyonu alanındaki en son gelişmelerin paylaşıldığı önemli bir etkinlik olarak öne çıktı. Doç. Dr.  Ahmet CAN, Bartın Üniversitesi'nin ve ülkesinin temsilcisi olarak, laurik asit kullanımının ahşabın enerji depolama kapasitesini artırma potansiyelini vurguladı.

Sempozyum boyunca uluslararası katılımcılarla tanışma ve gelecekteki işbirlikleri için fırsatlar değerlendirildi. Doç. Dr. Ahmet CAN, Bartın Üniversitesi adına yapılan bu başarılı katılımın, Üniversitenin ve Türkiye'nin ahşap bilimi ve teknolojisi alanındaki önemli yerini vurguladı.

Sempozyumda sunulan çalışma, ahşabın enerji depolama özelliklerini artırarak yenilenebilir enerji teknolojileri alanında önemli bir adım olabileceğini gösterdi. Bu başarılı sunum, Bartın Üniversitesi'nin uluslararası alanda bilimsel araştırmalardaki etkinliğini bir kez daha kanıtladı.