image/svg+xml

Türkiye'nin alanında Üçüncü, Bölgesinde alanında ilk Müdek Akreditasyonlu Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, geleceğin lider mühendislerini yetiştirmek için kapılarını açıyor. Kaliteli eğitim anlayışıyla öne çıkan bu bölüm, sektördeki öncü konumunu güçlendirerek öğrencilere eşsiz bir kariyer fırsatı sunuyor.

Orman Fakültesi bünyesinde, Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından iki yıl süreyle akredite edilmiştir. MÜDEK akreditasyonu; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar olanakları ve akademisyen niteliği gibi çeşitli kriterlere dayanmaktadır. Bu akreditasyon sayesinde BARÜ Orman Fakültesi bölümlerimiz, uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını gösteren EUR-ACE etiketini almıştır.

Neden Müdek Akreditasyonu?

Müdek (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akreditasyonu, bir mühendislik programının eğitim kalitesini ve standartlarını uluslararası düzeyde tanınan kriterlere göre değerlendiren bir sistemdir. Bu akreditasyon, eğitim programımızın üstün niteliklere sahip olduğunu ve mezunlarımızın dünya çapında rekabet edebilecek yetkinlikte olduğunu belgelemektedir.

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümümüzün Avantajları:

1. Kaliteli Eğitim:
Müdek tarafından onaylanan müfredatımız, teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamaları da içeren kapsamlı bir eğitim sunar. Öğrencilerimiz, laboratuvar çalışmaları, proje tabanlı öğrenme ve staj imkanlarıyla sektöre hazır bir şekilde mezun olurlar.

2. Uzman Akademik Kadro:
Alanında uzman ve deneyimli akademik kadromuz, öğrencilere en güncel bilgileri ve teknolojileri aktarmak için çalışmaktadır. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimizle birebir etkileşimde bulunarak derinlemesine öğrenme fırsatı yakalarlar.

3. Geniş İş İmkanları:
Mezunlarımız, orman ürünleri endüstrisinden mobilya sektörüne, biyomalzeme üretiminden kağıt endüstrisine kadar geniş bir yelpazede iş imkanlarına sahip olurlar. Müdek akreditasyonu, mezunlarımızın ulusal ve uluslararası platformlarda tercih edilmesini sağlar.

4. Modern Altyapı:
Bölümümüz, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları ve modern eğitim olanaklarıyla öğrencilere en iyi öğrenme ortamını sunar. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için gerekli tüm altyapı imkanlarına sahibiz.

5. Yenilikçi Projeler ve Araştırmalar:
Öğrencilerimiz, sürdürülebilirlik, çevre koruma ve yenilikçi üretim teknikleri gibi güncel konular üzerine projeler geliştirme ve araştırmalar yapma fırsatına sahiptir. Bu projeler, öğrencilerimizin yaratıcı ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirir.

Geleceğin Mühendisleri Aranıyor!

Eğer siz de doğaya olan tutkunuzu mühendislik bilgi ve becerileriyle birleştirerek geleceğe yön vermek istiyorsanız, Türkiye'nin ilk Müdek akreditasyonlu Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü sizi bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için web sitemizi ziyaret edebilir veya bölümümüzle iletişime geçebilirsiniz.

Geleceğe Bir Adım Atın, Fark Yaratın!

Unutmayın, doğru tercihlerle dolu bir eğitim hayatı, parlak bir kariyerin anahtarıdır. Müdek akreditasyonlu Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ile geleceğinizi güvence altına alın!

• 2024-2025 Akademik Kurul Toplantısı

• Orman Endüstri Mühendisliği: Geleceğin Mühendislerini Bekliyor!

• Türkiye'nin alanında Üçüncü, Bölgesinde ilk Müdek Akreditasyonlu Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, geleceğin lider mühendislerini yetiştirmek için kapılarını açıyor

• Öğrencilerimize eğitim sertifikalarının verilmesi

• Veda Programı

• Bölümümüz için Büyük Gurur